Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Το σχοινί που σε κρατά (Διδακτική ιστοριούλα)

Το σχοινί που σε κρατά (Διδακτική ιστοριούλα)

Mια μέρα ένας άνθρωπος που περνούσε δίπλα από ελέφαντες τσίρκου, ξαφνικά σταμάτησε και παρατήρησε έκπληκτος το γεγονός, ότι αυτά τα τεράστια πλάσματα ήταν δεμένα μόνο από ένα μικρό σχοινί δεμένο στο μπροστινό πόδι τους. Δεν είχαν ούτε αλυσίδες ούτε ήταν σε κλουβιά. Ήταν φανερό ότι οι ελέφαντες θα μπορούσαν, ανά πάσα στιγμή, να ξεφύγουν από τα δεσμά τους, αλλά για κάποιο λόγο, δεν το έκαναν.

Είδε έναν εκπαιδευτή εκεί κοντά και τον ρώτησε γιατί τα ζώα αυτά απλά στέκονται εκεί και δεν κάνουν καμία προσπάθεια να ξεφύγουν.

"Λοιπόν," είπε ο εκπαιδευτής, όταν είναι πολύ μικρά χρησιμοποιούμε το ίδιο σχοινί για να τα δέσουμε και σε αυτή την ηλικία είναι αρκετό για να τα κρατήσει. Καθώς μεγαλώνουν, έχουν μάθει να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν. Πιστεύουν ότι το σχοινί εξακολουθεί να μπορεί να τα κρατήσει και έτσι δεν προσπαθούν να ελευθερωθούν.

Ο άνθρωπος έμεινε έκπληκτος . Αυτά τα ζώα θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους, αλλά επειδή πίστευαν ότι δεν μπορούν, έμεναν εκεί που ήταν .

Ο προβληματισμός:
----------------------
Όπως και οι ελέφαντες, πόσοι από εμάς περνούν τη ζωή τους πιστεύοντας σε μια πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, απλά και μόνο επειδή αποτύχαμε σε αυτό μία φορά πριν;

Η αποτυχία είναι μέρος της μάθησης.

Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε τον αγώνα της ζωής.

Αγαπημένες Σκέψεις

...