Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Αν ποτέ ξαναερωτευτώ...Μάρω Βαμβουνάκη

-Άλλο γοητεύω,άλλο καλλιεργώ ανάγκες κι εξαρτήσεις,άλλο αγαπιέμαι.Τα δυο πρώτα χρησιμοποιούν τεχνικές,έμμεσους δρόμους,υπολογισμούς τεχνάσματα.Ένας ατέλειωτος μόχθος!

-Μια πρώτη εντύπωση που μας δίνει ο άλλος και συχνά αποδεικνύεται σοφή,είναι μια εντύπωση που φτιάχτηκε 
πριν από τα λόγια του και τις πράξεις του.Πριν πει ή κάνει 
το παραμικρό.Με το που μπήκε στο δωμάτιο.

-Οι γνήσια ερωτικοί άνθρωποι είναι πλάσματα του κινδύνου. Φοβούνται το ίδιο,σαν όλους γύρω τους,αλλά δεν καθηλώνονται. Ο πιθανός πόνος,η απώλεια,κι αν τους τρομάζει δεν φτάνει στο σημείο να τους αποτρέψει.Τον αποδέχονται στο όνομα μιας πιθανότητας για ένωση.Το πόσο αντέχω να πληρώσω,ορίζει την ωραιότητα του ονείρου μου,τη δύναμη της ελπίδας μου,το φως 
της ματιάς μου.Την ωριμότητά μου ορίζει.

–Το να σ΄αγαπούν σε κάνει ελεύθερο,το να σε έχουν ανάγκη σε σκλαβώνει.

–Άμα το είναι σου δέσει δεσμό με το είναι του άλλου,μένει δικός σου ακόμα και όταν σου δηλώνει φεύγω,ακόμα κι όταν φεύγει. Τον ξέρεις ακόμα και άμα κάνει τα πιο ακατανόητα.

–Με όσους νιώθετε κοντά τους ανελεύθεροι θα κάνετε ένα απ΄τα δύο: Ή θα φεύγετε μακρυά,ή -το καλύτερο–θα δουλεύετε τον εαυτό σας στην σχέση όπως τον χρυσό στο καμίνι.

-Μέσα σε ένα σκηνικό που είναι στημένο για να χαίρεσαι νιώθεις ακόμα πιο αποτυχημένος και παράταιρος,όπως ένας ζητιάνος μέσα σε ανάκτορο.

-Θέλει αυτιά και μάτια να το χαίρεσαι το τώρα.

-Οι αυτοδημιούργητοι είναι πάντα πιο δυνατοί,από τους πλούσιους κληρονόμους.Έρχονται από την όχθη της στέρησης και έχουν πολύ πιο βαθύ ωραίο βλέμμα.

– Αν ποτέ ξαναερωτευτώ,θα είναι επειδή θ΄αγαπώ το πρόσωπο , αυτό το συγκεκριμένο πρόσωπο .Όχι επειδή θα έχω ανάγκη την κατάσταση.

Μάρω Βαμβουνάκη

Αγαπημένες Σκέψεις

...