Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

"Tα καλύτερά μας χρόνια"




«Για ποια διακήρυξη δικαιωμάτων μου μιλάς; για ποια ελευθερία λόγου; Ποτέ δεν είχαμε, ούτε θα έχουμε ελευθερία λόγου σε αυτή την χώρα. Δεν είμαστε στο πανεπιστήμιο Κέιτι.

Αυτή είναι πολιτική για μεγάλους και είναι ηλίθια και επικίνδυνη.

Κι όταν τελειώσουν όλα αυτά και κάποιος φασίστας παραγωγός χρειαστεί κάποιον κομμουνιστή σκηνοθέτη να σώσει την ταινία του θα δουλέψουν μαζί σαν να μην τρέχει τίποτα.


Τίποτα από όλα αυτά δεν θα έχει σημασία».
Χάμπλε Γκάρντινερ (Ρ. Ρέτφορντ)
"Tα καλύτερά μας χρόνια"

H ταινία κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης και Καλύτερου Τραγουδιού και Υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ. Το τραγούδι «The way we were» ήταν το πρώτο Νο.1 της Στρέιζαντ στους πίνακες του Μπίλμπορντ και έμεινε μέσα στα 100 πρώτα, 23 εβδομάδες. Την ίδια επιτυχία είχε και το σάουντρακ της ταινίας σε μουσική του Μάρβιν Χάμλις καθώς και το προσωπικό άλμπουμ της Στρέιζαντ που είχε τον ίδιο τίτλο.

Ο σκηνοθέτης Sydney Pollack αφηγείται τον δυνατό έρωτα της Κειτι Μορόσκι μια Εβραίας και του Χάμπλε Γκάρντινερ ενός καλομαθημένου, πολύ γοητευτικού, Αμερικάνου νέου συγγραφέα. Αναπτύσσουν μια ιδιόρρυθμη σχέση απόρριψης, θαυμασμού, απαγορευμένου.

Αγαπημένες Σκέψεις

...